Big Datan syväsukeltajaksi

Suomalainen työelämä on elänyt viimeiset vuodet suurten muutosten aikaa. Sanat kuten digitalisaatio, robotisaatio, globaalit arvoketjut, IoT, 3D-tulostus ja monet muut ovat tulleet kiinteäksi osaksi työvoimapoliittista keskustelua.
 

Suomalainen työelämä on elänyt viimeiset vuodet suurten muutosten aikaa. Sanat kuten digitalisaatio, robotisaatio, globaalit arvoketjut, IoT, 3D-tulostus ja monet muut ovat tulleet kiinteäksi osaksi työvoimapoliittista keskustelua.

Viimeksi pohdin asiaan tänään kuunnellessani radiota matkalla kohti Joensuuta. Keskustelun aiheena oli EVA:n raportti siitä, miten robotiikan kehittyminen tulee muuttamaan työmarkkinoita. Fakta on se, että osa työpaikoista katoaa, mutta samaan aikaan syntyy uudenlaisia työtehtäviä ja työnkuvia, joista meillä ei vielä välttämättä ole käsitystäkään. Aivan kuten 80-luvulla titteli ”web designer” oli silkkaa hepreaa, emme vielä tiedä mitä EVA:n raportissa hahmotellut ”big datan syväsukeltaja” tai ”kehomuunnelmiin erikoistunut eetikko” tulevat käytännössä tekemään.

Olipa tulevaisuuden työnkuva sitten millainen tahansa, tulee siinä korostumaan yksi asia ylitse muiden: osaaminen. Suomen kansantaloutta on aina rakennettu korkean osaamiseen varaan.  Olipa kyse sitten toisen maailmansodan jälkeisestä metalliteollisuuden kehittymisestä tai 2000-luvun IT-buumista, keskiössä on aina ollut osaaminen ja innovatiivisuus. Haasteena on, että yritysten ja toimialojen osaamistarpeet muuttuvat yhä kiihtyvällä vauhdilla ja niihin on pystyttävä reagoimaan entistä nopeammin.

Muutos synnyttää piileviä osaamistarpeita, joita yritykset eivät aina itsekään tunnista. Päivittäisessä asiakastyössämme huomaamme, kuinka paljon näitä osaamistarpeita ja –kapeikkoja alueen yrityksissä on. Samaan aikaan meillä on suuri määrä koulutettuja ihmisiä hakemassa työtä, usein tietämättä missä sitä oikeasti olisi tarjolla.

Muutos synnyttää piileviä osaamistarpeita, joita yritykset eivät aina itsekään tunnista.

Olen viimeisen vuoden aikana päässyt työskentelemään motivoituneiden ja korkeasti koulutettujen osaajien kanssa teemalla piilevien kyvykkyyksien tunnistaminen. Silmäni ovat suorastaan räjähtäneet auki, kun olen huomannut, miten valtava määrä hyödyntämätöntä osaamispotentiaalia meillä on oman maakuntamme sisällä.

Tämän seurauksena olemme viimeisen vuoden aikana rakentaneet Unelmana Työ –konseptia yhdessä ELY-keskuksen ja TE-hallinnon kanssa osaajien ja osaamista etsivien yritysten yhteen saattamiseksi. Konseptin keskiössä ovat osallistujien piilevien kyvykkyyksien tunnistaminen sekä oman osaamisen kaupallistaminen. Lisäksi  harjoitellaan modernia työnhakua ja puhutaan verkostoitumisen merkityksestä. Tavoite on saada osallistujat ajattelemaan osaamistaan laajemmin kuin pelkän koulutustaustan tai työhistorian linssin läpi. Tunnistamalla piileviä kyvykkyyksiämme voimme samalla paremmin varautua tulevaisuuden osaamistarpeisiin ja mahdollisiin työtehtäviin.

Oleellisinta on tunnistaa oma osaaminen sekä paketoida se yrityksiä kiinnostavaan muotoon.

Valmennuskokonaisuutemme tulokset ovat olleet rohkaisevia. Kolme ryhmää Kuopiossa ja yksi Joensuussa ovat ryhmä kerrallaan huomanneet, että työllistymistä ei määrää koulutustausta tai työhistoria. Oleellisinta on tunnistaa oma osaaminen sekä paketoida se yrityksiä kiinnostavaan muotoon. Lisäksi on hyvä muistaa, että työpaikkoja voi luoda myös itse. Osalle luonnollinen polku on yrittäjyys (tästä lisää blogisarjamme myöhemmissä osissa), osa taas keksii kokonaan uudenlaisia työtehtäviä olemassa olevan yrityksen sisällä. Meneillään oleva digivallankumous ei tule ainakaan hidastamaan uudenlaisten työtehtävien syntyä. Ehkäpä juuri sinä olet se ensimmäinen big datan syväsukeltaja!

 

Blogiterveisin,

Sampsa

Wulff_Sampsa_2016