Artikkelit

Talentreen asiantuntijoiden ja vierailevien tähtien pohdintoja onnellisuudesta, liiketoiminnan kehittämisestä ja muista modernin yritysmaailman ilmiöistä.

26.1.2018

Facebook-, Google- ja LinkedIn-mainonnan verovelvollisuus

Käsittelemme lyhyesti nettimainonnan kirjauksia taloushallinnon näkökulmasta tapauksissa, joissa molemmat toimijat ovat EU-alueelta ja sovellettavaksi tulee ns. käänteinen verovelvollisuus.

Lisää
24.1.2018

Arvoisa toimari-pääministeri: onko vahvuutesi ulko- vai sisäpolitiikassa?

Toimari on oman yrityksensä pääministeri, halusi tai ei. Ja pääministerin tehtävä on kaksijakoinen: toisaalta pitäisi pitää ulkopoliittiset suhteet kunnossa, toisaalta olisi sisäpoliittisia velvoitteita, jotta turuilla ja toreilla annetut lupaukset voidaan lunastaa. Näiden yhdistäminen ei kuitenkaan ole helppoa.

Lisää
16.1.2018

Lasikatto murtuu

Tulevaisuuden muutostrendit puhuvat naisten puolesta. Miehisen maailman valtarakenteiden murtuessa naiset ovat monella tapaa kyvykkäämpiä myös työelämässä. Esimerkiksi johtamisesta 75% on tunneälyä, jossa naiset ovat meitä miehiä tunnetusti valovuoden edellä.

Lisää
5.1.2018

Vuoden 2017 TOP kiitokset

Vuoden vaihtuminen on luontevaa aikaa paitsi tavoitteenasetannalle, myös edellisen vuoden reflektiolle. Talentreen vuosi oli vauhdikas, eikä kurveissa turhaan jarruteltu. Lue, millainen oli talenttien vuosi toimarin silmin!

Lisää
19.12.2017

Mitä palkka maksaa työnantajalle? Osa 2

Työntekijälle hänen työstään maksettava palkka ei ole suinkaan ainoa palkkaamisen kustannus. Palkka lisättynä sivukuluilla kertoo todelliset kustannukset saatua työpanosta kohti. Pakolliset vakuutusmaksut lasketaan kaikesta maksetusta ennakonpidätyksen alaisesta palkasta eli sekä tehdyn työajan palkan, että vuosilomien ja esimerkiksi sairasloman ajalta maksetusta palkasta.

Lisää